top of page
DSC_7856.JPG

Stopnice iz parketa in vinila

Če želite, da se vaša talna obloga integrirano nadaljuje tudi po stopnicah, se le-te lahko obleče v enak parket oziroma vinil, kot ga imate drugje v prostoru.


STOPNICE IZ PARKETA


Široka izbira vrst lesa, površinskih obdelav in dimenzij je na voljo tudi za vsako želeno stopnišče in zagotavlja harmoničen celostni pogled na vaš dom.


Vaše stopnišče se običajno nahaja v vašem vhodnem prostoru, v katerega vstopite prvi, sprejemate goste - ali pa je integrirano neposredno v vaš bivalni prostor, kjer dovršen in harmoničen dizajn bistveno prispeva k vaši notranji opremi. Stopnišče zato zahteva premišljeno zasnovo in natančno izvedbo, ki naj bo izbrana tako, da se stilsko ujema z opremo. Ne glede na to, ali se že vnaprej odločite za zračno, odprto, prosto lebdeče stopnišče, ki je podprto na eni ali obeh straneh stene, ali za ekstravagantno spiralno stopnišče - če so stopnice iz surovega betona obložene s parketnimi stopnicami v novogradnji ali če le obnovljate starejšo hišo, so pred začetki del še vedno potrebne natančne meritve na objektu.


Nastopna ploskev stopnic oblečena v parket

Vse to zagotavlja gladke prehode, da bo vaš dom popoln iz spodnjega nadstropja v zgornje nadstropje. Velik izbor vrst lesa, barv in površinskih obdelav, omogoča nešteto lesnih in barvnih kombinacij, ki skorajda ne omejujejo vašega osebnega notranjega stila.


VRSTE STOPNIC:


1. Nastopna ploskev


Pri izbiri stopnice se pogosto pojavi eno vprašanje: Ali bo dvižni del pokrit ali samo prebarvan v enaki barvi kot stena? Poleg osebnega okusa igra tukaj pomembno vlogo tudi vsakodnevna uporabnost. S tridimenzionalnim sprednjim robom in številnimi drugimi možnostmi oblikovanja postane vaše stopnišče prava paša za oči v vašem domu.




2. Nastopna in čelna ploskev


Prožno in moderno - stopnišče, kjer je tako nastopna kot tudi čelna ploskev oblečena v parket, postane robusten poudarek, ki pritegne pozornost vseh. Kljub osupljivi in preprosti zasnovi se stopnice harmonično prilegajo vsakemu bivalnemu slogu. Poravnan zaključek na sprednjem robu stopnice in dvižnem delu daje stopnicam moderen in čist videz. Ni opazne ločitve, stopnice pa so tako videti kot iz enega samega kalupa. V kombinaciji s steklenimi ali kovinskimi ograjami takšne stopnice ustvarijo moderno bivalno situacijo v vašem domu.






3. Vidne stopnice - enostranske / vsestranske


Stopnice niso več samo neposredna pot v zgornje nadstropje, temveč detajlni element oblikovanja, ki močno vpliva na prostorski učinek. “Masivna” stopnica iz parketa daje vašemu stopnišču arhitekturno eleganco in eleganten dizajn. Uporabljajo se predvsem na kovinskih konstrukcijah ali kot obložne stopnice za konzolne konstrukcije.




4. Standardne stopnice z LED svetlobnimi trakovi


Stopnice z LED svetlobnimi trakovi so prava pika na i, ki osvetli vaše stopnišče in zvečer poudari edinstveno strukturo parketa. Rezkanje LED svetlobnega traku, vključno z aluminijastim vodilom in pokrovom iz matiranega stekla, je na voljo na zahtevo in je možno samo za stopnice z U-profilom.




Če se zanimate za stopnice iz parketa nas kontaktirajte ali nas obiščite v razstavnem salonu.


Oglejte si tudi katalog stopnic iz parketa:

Katalog stopnic iz parketa
.pdf
Download PDF • 8.99MB


STOPNICE IZ VINILNE TALNE OBLOGE


Stopnice pa se lahko obleče tudi v vinilno talno oblogo. Tako kot pri parketu, je lahko v vinil oblečena cela stopnica, torej nastopna in čelna ploskev ali pa le nastopna ploskev.


Spodaj si oglejte nekaj slik, kako izgledajo stopnice oblečene v vinilno talno oblogo.






bottom of page